7 zakelijke goede voornemens voor een succesvol nieuw jaar

7 zakelijke goede voornemens voor een succesvol nieuw jaar

Met een nieuw jaar voor de deur is dit de perfecte gelegenheid om alvast vooruit te kijken naar wat we in het nieuwe jaar willen bereiken. Wat vaker de sportschoenen aantrekken, meer me-time inplannen, meer boeken lezen … Het team van Virtual Heroes heeft genoeg ideeën, maar heel zakelijk zijn die niet … en laat dat net nou wel interessant zijn voor jou! Dus laten we ons voor nu even focussen op het stellen van zakelijke doelen. Heb jij nog wat inspiratie nodig? Check deze tips voor zakelijke goede voornemens voor een succesvol nieuw jaar!

1. Focus op wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf

Een dag heeft 24 uur en dat is veel te kort volgens veel ondernemers. Je tijd is waardevol en door het op de voor jou juiste manier in te delen, kun je groeien. Focus je op wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf en blijf niet hangen in zaken die je tegenhouden. Besteed werkzaamheden uit die veel tijd kosten en waar jij minder goed in bent. Laat je op de juiste manier ondersteunen door bijvoorbeeld een Virtual Assistant. Lees hier meer over de kunst van het uitbesteden!

2. Zorg dat je branding tiptop in orde is

Eerder schreven we al over waarom branding zo belangrijk is voor je bedrijf. Neem je huidige marketingactiviteiten eens goed onder de loep: kun jij jouw merkidentiteit helder formuleren? En hoe heb je deze doorvertaald? Waar liggen voor 2020 daarnaast nog kansen om je branding in te zetten of te optimaliseren? Als dit jouw jaar wordt, wil je natuurlijk wel goed voor de dag komen.

3. Spring in op de nieuwste trends en ontwikkelingen

Wij zijn dol op nieuwe snufjes, trends en ontwikkelingen en houden deze dan ook haarscherp in de gaten. Dit zakelijke goede voornemen mag wat ons betreft niet ontbreken in dit lijstje. Ontdek welke ontwikkelingen op het gebied van social media, communicatie, klantenbeheer en in jouw vakgebied gaande zijn en pas ze toe in je strategie voor het nieuwe jaar. Je wilt natuurlijk niet #zooo2019 zijn. (Er komt binnenkort nog een blog aan met trends over 2020, sssh!)

4. Neem je klantmanagementsysteem onder de loep

Een goede band met je klanten is goud waard. Neem je klantmanagementsysteem onder de loep en bouw je strategie uit met nieuwe acties om leads op te volgen, verder te bouwen aan de band met je klant en de beste service te verlenen aan deze belangrijke stakeholders. Het kan geen kwaad om deze regelmatig kritisch te evalueren, aan te passen en uit te bouwen.

5. Schoon je werkplek helemaal op

Begin het jaar met een schone lei en duw je werkplek door de wasstraat. Van je bureaublad tot je mappenstructuur en van de (online) mediatheek van je website tot het bureau waaraan je werkt en de concepten in je mailbox. Kijk ook meteen welke workflows je efficiënter aan kunt pakken (wie weet heb je wat aan deze 5 handige online tools die het leven van een ondernemer een stuk makkelijker maken). Door een middagje op te ruimen, start jij 2020 straks met volle focus op het nieuwe jaar.

6. Ga voor een goede lange termijn planning

Tijd om je doelen om te zetten in concrete actiepunten! Sommige mensen zijn planners van nature, maar sommigen ook totaal niet. Een goede planning is de beste begeleiding bij het realiseren van je doelen en goede voornemens. Lees hier onze tips om goed vooruit te plannen en doe er je voordeel mee bij het realiseren van je zakelijke goede voornemens!

7. Beweeg meer op werkdagen

Het is een algemeen bekend feit dat we te veel zitten en dat dat niet bepaald goed is voor je gezondheid. Neem jezelf voor om bewust meer te bewegen op werkdagen. Loop een rondje in je lunchpauze, probeer een stabureau en ga wat vaker bij je werkplek weg voor een nieuwe kop koffie of thee. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar je wordt er vaak ook net wat productiever van!

Laat dat nieuwe jaar maar komen!

Reageer

Verder lezen