5 online tools die jouw ondernemersleven beter maken

5 online tools die jouw ondernemersleven beter maken

Als jij een online ondernemer bent dan gebruik jij waarschijnlijk wel ergens online tools voor. Of het nu voor je administratie, je social media, je desingwerk of je mails is, voor alles is tegenwoordig wel een hulpmiddel te vinden. En hoewel het per persoon verschilt wat je fijn vindt werken, raden wij toch een aantal online tools aan om zeker te gaan gebruiken!

  • Asana

Asana is onze projectmanagement tool. Deze tool staat niet zonder reden boven aan in dit lijstje, zonder Asana zouden we namelijk écht met onze handen in het haar zitten. In Asana kun je alle verschillende projecten en taken die je moet uitvoeren zetten. Zo vorm je als het ware to-do lijstjes. Superfijn ook, is dat we hier met al onze collega’s in dezelfde projecten kunnen werken. Zo kunnen we zien wie wat oppakt, en gemakkelijk elkaar nieuwe taken geven.

  • Canva

Ook deze tool wordt door vrijwel iedere medewerker op kantoor dagelijks geopend. In Canva kun je afbeeldingen bewerken of zelf designs maken. Al heb je het creatieve inzicht van een olifant met een potlood in zijn poten, ik weet zeker dat zelf jij dan nog iets moois in elkaar kunt zetten als je Canva gebruikt. Handig ook is dat deze tool al een hoop mock-ups klaar heeft staan. Zo is een uitnodiging, facebookpost of flyer zo opgemaakt! Benieuwd hoe wij Canva onder andere gebruiken? Bekijk eens ons Instagram account!

  • Copyclip

Dit is echt zo’n tool waar je niet meer zonder kan zodra je hem één keer hebt gebruikt. Copyclip geeft je de mogelijkheid om meerdere dingen tegelijkertijd de kopiëren. Hij slaat je gekopieerde items dan op in je klembord die zich door deze app nestelt in je menubalk. Zo kun je wel 20 verschillende stukken tekst kopiëren. Dat scheelt een hoop klik werk!

  • Dropbox

Dropbox is misschien een redelijke in-kopper, maar mag van ons toch niet missen op dit lijstje. Dropbox zorgt ervoor dat wij op ieder moment, op iedere plek en via iedere computer aan de slag kunnen. We hoeven simpelweg alleen maar in te loggen en al onze documenten en bestanden staan in onze keurig ingedeelde mapjes voor ons klaar. Geweldig dus, zeker als je een keer per ongeluk koffie over je computer laat vallen ;).

  • Keeper

Het beste kun je natuurlijk voor ieder account wat je online hebt een eigen, uniek, wachtwoord gebruiken. Dat is namelijk moeilijker te hacken. Toch is het lastig. Als online ondernemer zal je namelijk op wel tientallen plekken accounts hebben aangemaakt. En om nou 20 verschillende wachtwoorden ergens een plekje in je hoofd te geven… Dat is niet te doen. Zeker als je net als ons ook nog voor tientallen klanten belangrijke gegevens moet onthouden. Wij gebruiken daarom Keeper. Een superhandige tool die al je wachtwoorden veilig achter slot en grendel in een online kluis bewaart.

Welke online tools kun jij niet missen in jouw werkdag? Wij zijn benieuwd! Deel ze hieronder in de comments.

Reageer

Verder lezen