Hoe een virtual assistant je geld oplevert

Hoe een virtual assistant je geld oplevert

Vraag jij je soms ook af hoe je het werk nu weer gedaan moet krijgen? Hoe je ooit meer omzet kan gaan draaien als de dag maar 24 uur heeft? Werk uitbesteden aan een virtual assistant kan wel eens dé manier zijn. Wij laten je zien hoeveel geld (en rust) een VA je oplevert.

 • Werk jij niet meer dan het gewenste aantal uren per week?
 • Kom je aan al je werk toe?
 • Heb je geen last van stress?
 • Last but not least: heb je genoeg omzet/winst?

Bij 4x JA mag je stoppen met lezen. Jij hebt geen virtual assistant nodig, jouw onderneming draait als een tierelier. Zit er ook maar 1x NEE tussen, dan hoor je bij al die andere ondernemers die regelmatig zuchtend achterover leunen of met de handen in het haar zitten. Voor hen is dit artikel bedoeld.

Je hebt het druk…

Je hebt het druk. Je bent non-stop bezig om je bedrijf draaiende te houden. Je moet aan 1001 dingen denken. Je werkdag stopt niet om vijf uur, maar je gaat gewoon door tot in de late uurtjes en zelfs in het weekend. En ook al is teveel werken niet goed voor je, als je ‘nee’ verkoopt, laat je omzet liggen.

Onrust dus. Het risico bestaat dat je het plezier in je werk kwijtraakt en bezig bent met dingen waar je helemaal geen energie van krijgt. Maar ja, ze moeten wel gebeuren terwijl jij liever bij die klant aan tafel zit om jouw toegevoegde waarde te laten zien.

Je laat geld liggen!

Je bent misschien wel 4 tot 8 uur per week kwijt aan administratie, geregel, nieuwsbrief, blog, social media, noem maar op. Vermenigvuldig die uren met je uurtarief: dat is wat dat werk je per week kost.

Nu kun je denken: al die dingen zijn wel noodzakelijk en als ik dit uitbesteed, kost het me harde euro’s in plaats van alleen maar tijd zoals nu. Dat klopt. Tot op zekere hoogte. Ik gok namelijk dat jouw uurtarief hoger ligt dan dat van een gemiddelde virtual assistant (tussen de €40 en €60).

Een rekenvoorbeeld

Uitgaande van €50 kost een virtual assistant voor 4 uur per week je €200. Maar het levert je 4 uur op. Tijd waarin jij opdrachten binnen kunt halen, je passie kunt uitoefenen en waarvoor jij je volledige uurtarief kunt rekenen. Stel dat dat €85 is. 4 x 85 = €340, dus kost de VA je geen €200 maar levert deze je €140 op. En al die de klusjes zijn gedaan: over win-win gesproken!

Hoe schakel je een virtual assistant in?

Oké, de eerste stap is gezet: het besef is er. En nu? Hoe schakel je een virtual assistant in?

 1. Maak een overzicht van je werkzaamheden
  Allereerst moet je weten WAT je gaat uitbesteden. Ga bijvoorbeeld 2 weken bijhouden waar je mee bezig bent als je werkt. Dus ook het ‘even checken’ van social media, telefoontjes, de uurtjes in de avond en in het weekend. Welke van al die dingen moet je per se zelf doen (waar jouw passie, expertise en je eigen stempel voor nodig is) en wat kun je aan een ander overlaten (mits goed geïnstrueerd)?
 2. Ga op zoek naar een geschikte virtual assistant
  Wees niet te flauw, durf los te laten! Hoe meer energie jij overhoudt voor je passie en kerntaken, hoe beter jij je werk kunt doen en hoe beter je bedrijf gaat draaien. Je kunt natuurlijk contact met ons opnemen, graag zelfs, maar het belangrijkste is dat het klikt. Ook is het belangrijk dat je de juiste werkzaamheden bij de juiste persoon weglegt. Vraag eens rond in je omgeving, via social media en zoek eens op Google. Als de klik en kennis er is, komt de rest vanzelf.
 3. Draag zaken goed over
  Virtual assistants zijn gewend om op afstand te werken en structuur aan te brengen in de werkzaamheden van andere ondernemers. Maar ze kunnen niet in je hoofd kijken, althans, niet vanaf dag één. Zorg er dus voor dat de VA een goed overzicht krijgt van zijn of haar taken die opgepakt moeten worden, de programma’s waar je mee werkt, je manier van werken, schrijfstijl etc.
 4. Ga aan de slag en evalueer
  Spreek een periode af waarin je van beide kanten gaat ervaren hoe het is om samen te werken. Pikt de virtual assistant het werk snel en goed op? Snapt hij of zij wat je bedoelt? Spreekt de VA jouw taal? Geef zeker in het begin regelmatig terugkoppeling en evalueer na maximaal 2 maanden of en hoe je verder gaat. Belangrijk is dat je direct stopt als je er geen fijn gevoel bij hebt. Modder niet langer aan, maar ga op zoek naar een andere VA, er zijn er genoeg.

Het resultaat? Meer focus, meer omzet en ook niet onbelangrijk: meer levensgeluk… Wij helpen je graag om van jouw bedrijf een (nog groter) succes te maken. Of de klik er is? Daar kom je achter door vrijblijvend kennis met ons te maken.

Overweeg jij een VA in te schakelen? Laat een reactie achter en natuurlijk krijg je antwoord.

Ook interessant voor je:

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Verder lezen