Waarom zou je uitbesteden: kun je het zelf niet sneller en beter?

Waarom zou je uitbesteden: kun je het zelf niet sneller en beter?

Ook al zijn wij een groot deel van onze tijd direct aan het werk voor onze klanten, delegeren is, voor ons, een van de belangrijkere taken. Als Virtual Assistant werken we samen met een team van onder anderen, jawel, VA’s.

Als wij niet zouden niet delegeren, hadden we een aantal jaren geleden al NEE moeten verkopen tegen potentiële klanten. En laten we daar nou net een hekel aan hebben…

Ondernemers onder mijn hoede nemen

Een klant met wie wij niet matchen of die werkzaamheden bij ons wil wegleggen die echt niet in ons straatje passen, krijgt die NEE uiteraard wel te horen (met een dikke ‘helaas’ erachteraan).

Maar wat met ondernemers die met de handen in het haar zitten, willen groeien maar vastlopen omdat ze het niet alleen kunnen, niet weten welke systemen ze moeten gebruiken en hoe ze hun online marketing moeten aanpakken? Die omarmen we het liefst en nemen we graag onder onze hoede. Allemaal.

Maar ja, beide met twee armen, twee kinderen, een huishouden, een man, hobby’s en een sociaal leven ligt een NEE toch weer op de loer. We hadden het over delegeren, nietwaar?

Delegeren als toverwoord

Delegeren is het toverwoord om toch die klanten te kunnen omarmen en onze onderneming te laten groeien. En tegelijk onze kinderen te behoeden voor grote fouten in hun leven en onze relaties en sociaal leven op peil te houden. Dus maakten we een paar jaar geleden de keuze om hulptroepen in te schakelen.

Dat was wel even slikken. Want dat plaatje voor Facebook maakten wij zelf toch net iets mooier, die tekst redigeerden wij net iets beter en wij kenden de systemen van binnen en van buiten. Dus ach, je doet het zelf wel even. Tot wij zelfs ’s avonds op de bank zaten te werken, de kinderen ongewassen naar bed gingen en we niet eens meer wisten wat voor kleur ogen onze liefjes hadden.

We zouden niet meer zonder kunnen

Ja, we kunnen veel dingen beter dan de mensen die we inschakelen. En vaak sneller ook. Maar de dingen waar wij minder goed in zijn of minder leuk vinden om te doen, daarin zit nou juist de kracht van onze ondersteuning. Waardoor zij ons ook regelmatig voorbijstreven op bepaalde gebieden.

Wij zouden echt niet meer zonder ons team kunnen. We kunnen ons focussen op de zaken waar wij goed in zijn en waar wij plezier uit halen. En we kunnen volmondig JA zeggen tegen al die ondernemers die met de handen in het haar zitten. Tel daarbij op: Virtual Heroes is een stabiel bedrijf, wij werken samen met een paar fantastische collega’s en we kijken onze mannen en kinderen vaker in de ogen dan een paar jaar geleden.

Soms moet je zelf een stapje terug doen om grote stappen vooruit te kunnen zetten!

Zet jij de deur open voor ondersteuning of zie je nog op tegen uitbesteden? Wij horen het graag!

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen