MailBlue koppelen met WooCommerce: de voordelen op een rij

MailBlue koppelen met WooCommerce: de voordelen op een rij

Heb jij een webshop opgezet met WooCommerce en maak je ook nog eens gebruik van MailBlue? Dan hebben wij een heel leuk weetje voor je, want je kunt deze twee systemen namelijk aan elkaar koppelen! Door dit te doen, geniet je van diverse voordelen (en bespaar je ook nog eens een hoop tijd. Yes!). In deze blog zetten we deze voordelen voor je op een rijtje.

Wat is MailBlue?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog geen gebruikmaakt van MailBlue, maar dan heb je er vast en zeker al weleens van gehoord. Wij hebben het er namelijk geregeld over. Bovendien hebben we ook een blog over MailBlue geschreven, waarin je alles te weten kunt komen over dit Nederlandse e-mailmarketing systeem. Nu even geen tijd om deze te lezen? Bewaar hem dan voor later! We zullen in deze blog in ieder geval even je geheugen opfrissen. MailBlue is een e-mailmarketingsysteem, waarmee je nieuwsbrieven kunt versturen en automations kunt opzetten. Doet je dit denken aan ActiveCampaign? Dat is helemaal niet gek, want MailBlue is in principe de Nederlandstalige variant. Je gebruikt dus eigenlijk ActiveCampaign, maar dan in het Nederlands.

Wat is WooCommerce?

Een handig voordeel van MailBlue is dat je WooCommerce eraan kan koppelen. Ben je nog niet zo bekend met WooCommerce? Dat is geen probleem. We vertellen je er graag meer over. WooCommerce is een gratis plug-in die je kunt downloaden voor jouw WordPress-website. Hiermee kun je heel gemakkelijk e-commerce opzetten voor je website. Wist je dat het een van de meest populaire e-commercesystemen is en dat de plug-in wereldwijd al miljoenen keren is gedownload? Wauw!

WooCommerce koppelen met MailBlue

Je kunt WooCommerce op verschillende manieren koppelen met MailBlue. Er zijn dus meerdere wegen naar Rome, maar wij hebben persoonlijk de beste ervaring met de plug-in WC-AC Hook. Je kunt echter ook gebruikmaken van plug-ins als

ActiveCampaign for WooCommerce en Zapier. ActiveCampaign for WooCommerce heeft echter geen ‘abandoned cart’-optie en Zapier is een plug-in waarvoor je €20,- per maand betaalt. Heb je een MailBlue Plus account? Dan kan je ook een directe koppeling maken in MailBlue, zonder een extra plug-in te gebruiken.

We kunnen het ons voorstellen als het je gaat duizelen met al deze plug-ins.

Uiteraard helpen wij je graag met het inrichten van deze koppeling. Hierover lees je verderop in dit blog meer.

Voordelen van de koppeling tussen WooCommerce en MailBlue

Het koppelen van WooCommerce met MailBlue brengt diverse voordelen met zich mee. De drie fijnste voordelen – vinden wij – lichten we hier voor je uit.

Direct mails sturen na aankoop

Een groot voordeel van een directe koppeling is dat je na de verkoop van een bepaald product direct e-mails kan versturen. Dit kan, omdat je de klant productspecifieke tags hebt meegegeven. Superhandig! Stel je klant koopt ‘product A’, dan kun je de tag die ze meekrijgen gebruiken als starttrigger voor je automation. Daarnaast geeft deze tag ook waardevolle informatie waarmee je in je mails verder kan segmenteren. Iemand die ‘product A’ heeft gekocht, heeft mogelijk ook interesse in ‘Product B’. Hier kun je dus op inspelen. Door een directe koppeling tussen WooCommerce en MailBlue, kan je deze mensen met een simpele segmentatie benaderen. Pssst… het segmenteren en het versturen van e-mails kun je ook in dit geval geheel automatiseren. Nog fijner!

Abandoned cart funnel

Een ander voordeel van de koppeling is dat je een ‘abandoned cart funnel’ kan opzetten in MailBlue. Met deze funnel kun je ‘abandoned cart’ mails versturen naar mensen die een product hebben toegevoegd aan hun winkelmandje, maar deze niet hebben afgerekend. Door zo’n funnel op te zetten, kun je de (potentiële) klanten opnieuw betrokken maken. Erg handig dus! Houd er alleen wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is met een directe koppeling tussen MailBlue en WooCommerce.

Look and feel

Tenslotte is het mogelijk om met een koppeling tussen MailBlue en WooCommerce gepersonaliseerde mails te versturen. Gebruik je alleen WooCommerce? Dan kun je standaard mails sturen naar je klanten. Heb je WooCommerce gekoppeld aan MailBlue? Dan is het mogelijk om de look-and-feel van jouw mails aan te houden. Ook kun je de statistieken van alle mails inzien! Denk aan statistieken als hoe vaak de mail wordt geopend en hoe vaak iemand iets koopt.

e-mailmarketing tips

Hoe koppel je WooCommerce met MailBlue?

Maak je al gebruik van WooCommerce en MailBlue, en ben je na het lezen van deze blog helemaal verkocht? Of wil je na het lezen van deze blog juist aan de slag gaan met deze systemen? Dan wil je natuurlijk ook weten hoe je deze twee systemen met elkaar koppelt. Dit is echter afhankelijk van de plug-in die je gebruikt. Gebruik je Zapier? Dan is het proces anders dan wanneer je WC-AC Hook gebruikt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je hulp nodig met het koppelen van WooCommerce met MailBlue? Wij helpen je graag een handje. Plan een kennismakingsgesprek met ons in om jouw wensen te bespreken. Vervolgens gaan wij aan de slag, zodat jij na het koppelen van de systemen van alle voordelen kunt genieten!

Virtual Heroes

Reageer

Verder lezen