Welk tripje neem jij binnenkort?

Welk tripje neem jij binnenkort?

Toen wij jaren geleden aan de keukentafel, als klein bedrijfje, startten hadden we geen idee dat we hier zouden kunnen komen. Een succesvol bedrijf, een heerlijk kantoor en een geweldig team om ons heen. Dit alles heeft natuurlijk te maken met willen groeien en daarvoor plannen maken, doelen stellen en focus leggen. Ons is het tot nu toe altijd gelukt om onze plannen in uitvoering te brengen, toch zijn er veel ondernemers die hier problemen mee hebben. Hoe kan het dan dat het ons wel goed afgaat?

Uitzicht op korte termijn

Wij kiezen er heel bewust voor om met het maken van plannen geen jaren vooruit te kijken maar maximaal 6 maanden. We kiezen er dus voor om geen lange reizen uit te stippelen naar verre ambities, maar korte tripjes naar kleine bereikbare doelen waar we ons op kunnen verheugen. Globaal weten we wel waar we naartoe willen, maar verder houdt het daarbij op.

Veranderen van richting mag

Wat wij wél altijd doen is, bij het maken van onze korte tripjes, onze kernwaarden vooropstellen. Uitgaande van onze kernwaarden sluiten onze plannen dan altijd enigszins op elkaar aan. Voorbeelden van onze kernwaarden zijn plezier en flexibiliteit.

Plezier hebben in je werk vinden wij enorm belangrijk. Dit geldt dus ook voor het hebben van plezier in je plannen. Hebben we een pad gekozen, en een tripje gepland, en komen we er na 6 maanden achter dat die weg ons geen plezier brengt, dan slaan we snel af naar links of rechts. Plannen mogen veranderen, daarin zit ook flexibiliteit. Over 5 jaar kun je iets heel anders verlangen dan nu en dat is normaal. Daarom is het belangrijk om vaak genoeg te reflecteren en wanneer nodig je richting te veranderen.

Maak plannen maken speciaal

Het maken van plannen vinden wij geweldig. We maken het dan ook altijd extra speciaal door ieder half jaar een werkvakantie te nemen. Weg van huis, kantoor en gezin. Soms gaan we naar een mooi eiland en soms gewoon naar een vakantiepark in Groningen maar in ieder geval naar een nieuwe omgeving vol met inspiratie.

Wat is dan écht ons geheim?

Eigenlijk hebben we helemaal geen geheim. We gaan gewoon lekker onze eigen weg. Waar iedereen zegt dat je een uitgebreid 5 jaren plan moet hebben, plannen wij niet verder dan een half jaar. We gaan lekker tegen de stroom in en blijven altijd dicht bij ons zelf. We staan stil bij- en vieren wat we hebben gehaald en gaan daarna weer volle bak door naar een nieuw doel. Dit werkt voor ons, wie weet ook wel voor jou!

 

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen