Waarom wij maximaal 6 uur per dag werken

Waarom wij maximaal 6 uur per dag werken

Wij creëren bewust een 6 urige werkdag. Ons kantoor zit (bijna) elke dag helemaal vol, en we hebben het allemaal lekker druk. Toch hebben wij ervoor gekozen om maximaal zes uur op een dag te werken. Voor ons is een 6 urige werkdag beter dan 8. Maar hoe dan? Waarom deze kortere werkweek effectief is voor ons leggen we je graag uit.

6 urige werkdag

Kun je je productiviteit verbeteren met een 6 urige werkdag?! Ja, zeker!

Als virtual assistent zit je voor het grootste gedeelte van de dag achter je computer. Het duurde dan ook niet lang voordat we merkten dat hoe langer je naar je scherm zit te staren, hoe minder werk je ieder uur verricht. Mensen zijn nou eenmaal geen machines.

We kozen voor kortere werkdagen. Minder werkuren dus, maar wel evenveel werk verrichten. Hoe doen we dat?

Minder uren werken per dag zorgt er bij ons voor dat we ons makkelijker intensief kunnen richten op ons werk.

We werken dus meer gefocust en effectiever, wat ervoor zorgt dat we veel meer kunnen doen in een kortere periode.

Naast een kortere werkdag kan ook muziek je concentratie verbeteren.

(Bewust) minder werken

Minder werken betekent dat je meer tijd over hebt voor jezelf, je familie, of je vrienden en dat maakt ons superhappy. Wij en al onze collega’s zijn echte gezelligheidsdieren en meer tijd met onze naasten maakt ons dus echt gelukkig. En gelukkige mensen presteren beter. Dikke win-win dus :).

contentkalender

Korte werkweek

Door een kortere werkweek hebben we meer vrije tijd. Deze tijd kunnen we besteden aan het doen van leuke dingen zoals hobby’s, slapen, sporten (dit gebeurt helaas iets minder vaak dan we hopen), ga zo maar door. We zijn dus meer actief bezig wat ervoor zorgt dat we onze mentale en fysieke gezondheid verbeteren. Kortere werkdagen zorgen voor minder ziekte en maken ons dus echt gezonder!

6 urige werkdag Zweden

Wij zijn heus niet de eersten die het licht hebben gezien. Zweden was vorig jaar al in het nieuws met hun overstap naar een 6-urige werkdag in plaats van de gebruikelijke 8 uur. De theorie achter deze overstap is het fenomeen Parkinson’s Law, dat stelt dat werk zich uitbreidt naar de hoeveelheid uur die je krijgt om dit werk uit te voeren. Dus een project wat in een halve week af kan zijn gaat vanzelf een hele week duren als dat de beschikbare tijd is.

Ben jij het eens met deze theorie? Of werk jij liever 40 uur per week? Laat het ons weten!

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen