Zo creëer jij een productieve dag

Zo creëer jij een productieve dag

Productiviteit verhogen

Wil jij je productiviteit verhogen? Het ondernemerschap brengt veel flexibiliteit en vrijheid met zich mee, maar daar vormen zich ook juist de valkuilen, waardoor je helemaal niet meer zo productief bent. Misschien blijf je te lang hangen bij die zakenlunch, staar je je blind op iets wat je beter uit kunt besteden of deel jij je werkdag verkeerd in. Hieronder vind je onze tips om een efficiënte en productieve dagindeling als ondernemer te maken!

Eat your frog in the morning

Laten we niet te veel afdwalen over prinsen en kikkers kussen, maar het to the point hebben over eat the frog. Deze hippe term wordt gebruikt om aan te geven dat je je werkdag het beste kunt beginnen met de grootste, ergste en zwaarste taak van je to do lijst. Hoewel je geneigd bent om deze door te schuiven en te beginnen met bijvoorbeeld je mailbox, kun je er beter meteen je schouders onder zetten. Aan het begin van je werkdag heb je nog een fris hoofd en zul je de to do waarschijnlijk sneller af kunnen vinken van je lijst. Daardoor voel je je goed over je resultaat en ben je meer gemotiveerd om ook de rest van je lijst erdoorheen te knallen die dag. Iets minder romantisch dan die prins(es), maar wel lekker productief.

Wil je hier meer over lezen? Dan hebben we deze fijne boekentip voor je.

Meer focus

Op de big five! Deze blog begint een klein beetje een dierenthema te krijgen, maar ook deze productiviteitstip helpt je echt om meer uit je werkdag te halen.

Beperk je to do list tot 5 centrale punten waar je die dag aan wilt werken.

De kans is groot dat je je doel haalt van wat je wilde doen die dag, omdat je minder afgeleid raakt door andere to do’s die om je aandacht schreeuwen. Daardoor sluit je je werkdag met een voldaan gevoel af en hop je niet van to do naar to do (zonder iets echt af te maken).

contentkalender

Productief werken

Productief werken betekent ook focus on the good.

De allergrootste valkuil die altijd op de loer ligt wanneer je voor jezelf werkt: focus op dingen die je aandacht niet waard zijn.

Je kunt je tijd nog zo goed indelen, maar als je aan de verkeerde dingen werkt, zal het zich nooit (helemaal) terugbetalen. Kijk jij weleens met een kritische afstand naar je bedrijf? Je bent geneigd om alles te doen en aan te pakken wat jij nodig acht, maar doordat je middenin iets zit, kan je jezelf verliezen in tijdrovende werkzaamheden die je bijvoorbeeld beter had kunnen uitbesteden, met een tool sneller kunt doen of die uiteindelijk niks opleveren. Even wat aanpassen op je website? Voor je het weet ben je een kostbare werkdag verder. Oeps!

Check ook deze blog met handige online tools die je (ondernemers)leven nog makkelijker maken.

5 online tools die jouw ondernemersleven beter maken

Tip: wij geloven heel erg in je eigen kracht staan. Ons team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden. Handig, want als je zelf ergens specifieke vragen over hebt, kun je al snel bij iemand terecht. Lukt het jou niet om die nieuwsbrief automation in te stellen of een consistente social mediaplanning te hanteren? Durf hulp in te roepen (van bijvoorbeeld ons!).

Reageer

Verder lezen