Geen ja-maar, maar ja-en!

Geen ja-maar, maar ja-en!

Ja-maar ik heb geen tijd. Ja-maar dat heb ik nog nooit gedaan. Ja-maar ik dat is te duur. Ja-maar niet nu. Ja-maar, ja-maar…

 

We zijn er goed in, het uitspreken van die twee woorden. Jij doet het vast en zeker ook wel eens. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat het uitspreken van die woorden eigenlijk simpelweg alleen maar een versie is van een excuus op tafel gooien? Ja-maar wordt altijd gevolgd met een reden/oorzaak waarmee we afstand nemen van de situatie. Een vinger die wijst naar een ander of iets anders. Maar als je met één vinger naar de ander wijst, wijzen er drie vingers naar jezelf.

 

Succes komt niet aanwaaien

Wij zijn van mening dat succes je heus niet zomaar komt aanwaaien. Succesvol zijn als ondernemer overkomt je niet, het is een gevolg van de keuzes die je maakt. Hieruit zou je dus ook kunnen opmaken dat, pijnlijk genoeg, het uitblijven van succes ook een resultaat is van je gemaakte keuzes.

 

Get over it, excuus truus!

Als ondernemer ben je meer dan anders verantwoordelijk voor je eigen succes. Alles wat gebeurt is een resultaat van je eigen handelen. Iedere euro die er binnenkomt is een zelf verdiende euro maar ieder verlies dat je maakt is ook je eigen schuld. Je succes is dus je eigen verdienste. Mensen die vaak ja-maar zeggen, zijn mensen die zijn voorbereid op tegenslag en niet op succes. Dus get over it, excuus-truus! Stop met het zeggen van ja-maar en begin met het zeggen van ja-en.

 

Jij staat aan het roer

Als jij bereid bent om meer naar jezelf te wijzen is jouw invloed op de uitkomst ook groter. Het is daarom als ondernemer o zo belangrijk om altijd up to date te blijven. Jezelf te blijven informeren hoe zaken ervoor staan. Blijf dus vragen stellen. Laat anderen je dingen uitleggen en vraag om second opinions. Jij staat aan het roer. Jij zet de koers en jij stuurt bij als je in de gaten hebt dat dingen niet goed gaan.

 

 Dus, zeg jij al ja-en?

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen