Voorkom een burn-out, besteed uit!

Voorkom een burn-out, besteed uit!

Als jij een ondernemer bent weet je ongetwijfeld dat er ongelooflijk veel tijd zit in het opbouwen van een bedrijf.

Je begint met niks en hebt hopelijk na een tijd een succesvolle onderneming. Om hier te komen heb je heel wat verschillende skills nodig. Goed zijn in je vakgebied, in sales, marketing, administratie, social media, ga zo maar door. En ook al zijn ondernemers vaak perfectionistisch en willen ze graag zo veel mogelijk zelf doen, soms is het nodig om iets van dit bovenstaande rijtje uit te besteden.

Verlos je van de negatieve energie

Er zijn vast vaardigheden aan het ondernemerschap die jij minder beheerst dan andere. Misschien heb jij wel een enorme hekel aan administratie, of ben je eigenlijk helemaal niet zo thuis in de online wereld. Hoeveel tijd kost het je dan om deze vaardigheden onder de knie te krijgen? En heb je wel tijd om hier zoveel mee bezig te zijn? En de bakken met (negatieve) energie die het je kost …

Het liefst zijn we allemaal duizendpoten en kunnen we alles. Maar steeds vaker zien we dat dit onze eigen ondergang kan zijn. We gaan tot het uiterste. We zien in 2017 dat een burn-out beroepsziekte nummer één is (!!). Dat 14% van alle werknemers tussen 25 en 65-jaar burn-out klachten heeft.

Is het beheersen van deze vaardigheden je alle tijd en stress waard? Of kun je het beter iemand anders laten doen?

 

Uitbesteden is pure winst

Denk bij het maken van de overweging zelf doen of uitbesteden aan deze simpele rekensom.

Hoeveel uur kost het jou? Hoeveel reken jij per uur? En hoeveel zou het je kosten om het uit te besteden?

De uren die je uitbesteedt kun je richten op de core van je bedrijf, en dus ook betaald krijgen. Tevens scheelt het je waarschijnlijk ook enorm veel stress. Je hebt meer tijd om je te richten op de dingen die je leuk vindt.

Hoe groter je bedrijf wordt, hoe minder je de keus hebt om uit te besteden. Leer dus te delegeren. Dit zal je uiteindelijk veel schelen in tijd, geld en gezondheid!

 

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen