Top 5 inspirerende boeken voor ondernemers

Top 5 inspirerende boeken voor ondernemers

Echte boekenwurmen kunnen wij onszelf niet noemen, maar af en toe zien we het licht en kunnen we helemaal verdwijnen in inspirerende boeken die ons echt aanspreken en ons tot nadenken aanzetten. Die willen we jou zeker niet onthouden!

Hieronder staan de boeken die jou (op een of andere manier) kunnen verder helpen bij het ondernemerschap en zeker eens moet bekijken.

Omdenken – Berthold Gunster

Het is inspirerend wanneer iemand totaal anders denkt dan jij, vinden wij. Dit geeft nieuwe inzichten, maar ook veel inspiratie. In het boek ‘Omdenken’ geeft Berthold Gunster in een notendop tips over hoe je het beste kunt omdenken. Je wordt getriggerd om uit je vaste denkpatronen te komen. Hij beschrijft veel leuke tools om jouw creatieve vermogen te prikkelen en ook een paar om je op het verkeerde been te zetten …

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Haemin Sunim is één van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van het moment. Hij schreef een inspirerend boek over rust vinden in een drukke wereld. Hij deelt zijn manier van mindful leven en rust en vertelt veel over zelfreflectie. Er komen onderwerpen aan bod over levenskwesties als liefde, vriendschap, werk, levensdoelen en spiritualiteit.

We zweven niet boven ons bureau op kantoor, maar wat vaker mindful leven kan voor ons allemaal geen kwaad.

Visual Thinking – Willemien Brand

Veel mensen denken in beeld, zoals velen van ons op kantoor. Toch zou dat beelddenken nog meer gestimuleerd kunnen worden in een businessetting. Het boek Visual Thinking – geschreven door Willemien Brand – is hier de uitkomst voor. Het laat zien hoe je stap voor stap en met praktische tips ‘visueel denken’ kunt promoten. Hoe kun je bijvoorbeeld een boodschap overbrengen door middel van iconen? Dit is niet altijd even makkelijk namelijk, maar Visual Thinking leert het je!

Fokking druk – Thijs Launspach

‘Hoe gaat het met je?’ ‘Ja, goed, lekker druk hè!’. Hoe vaak zeggen we dit niet tegen elkaar? Maar is ‘lekker druk’ wel zo fijn? Thijs Launspach schrijft over de reden waarom er een echte burn-outepidemie heerst en geeft antwoord op de vraag: hoe blijf ik stress de baas? Fokking leerzaam dus ;-)!

Getting things done – David Allen

Wat ons betreft een mustread. Door middel van dit verhaal van David Allen kan iedereen een manager worden (met wat extra managerskills natuurlijk). ‘Getting things done’ is een methode om productiever te zijn dan ooit tevoren. Je leert hoe je je op de juiste taken kan focussen en die écht aandacht kan geven. That’s what you want, right?!

Wij schreven ooit een blog over hoe wij zo productief mogelijk proberen te  zijn. Nieuwsgierig? Lees het hier!

Naast dat deze boeken (na aanschaffen) lekker je boekenkast opvullen, geven ze je hopelijk weer een zet in de goede richting op jouw ondernemerspad. Op naar meer productiviteit en plezier in ondernemen!

Laat je even weten wat je van deze boekentips vond? We zijn benieuwd!

Reageer

Verder lezen