Delegeren doe je zo

Delegeren doe je zo

Ondernemer worden is niet niks. Als jij een ondernemer bent kun je dit waarschijnlijk wel beamen.
De stap om te ondernemen zet je meestal omdat je ergens heel goed in bent. Zo goed zelfs dat je dit product of deze dienst aan de hele wereld wil aanbieden. Maar het ondernemerschap vraagt nog wel wat extra’s van je. Zodra je ondernemer bent wordt er van je verwacht dat je een heel pakket aan skills bezit, waar je misschien helemaal niet goed in bent of gewoonweg geen zin in hebt. Hierdoor verliezen ondernemers die de gok wagen vaak veel geld, tijd en na verloop van tijd misschien ook wel de moed.

Wat wisten wij nou van ondernemen?

Toen wij begonnen met ondernemen hadden we beide niet per se de ambitie om te bouwen aan een bedrijf dat groter was dan onszelf. We waren eigenlijk al blij dat we genoeg konden verdienen met wat we deden. Want, wat wisten wij nou van ondernemen? We waren eigenlijk alleen maar bezig met wat we al konden. Het was toentertijd ook nog niet denkbaar dat het beroep VA zo bekend zou worden en zoveel gewicht zou krijgen dat het überhaupt mogelijk zou zijn om meerdere mensen aan het werk te kunnen zetten. Maar al snel werd het zo druk dat we niet alles meer zelf konden doen.

 

Delegeren: een aangeboren talent?

Als je als ondernemer groter wil zijn dan alleen wat jij zelf kan wegwerken is het van belang dat je goed kan delegeren. Er zijn mensen die van nature managers zijn, wij kennen ze. Mensen die goed zijn in dingen overzien, taken verdelen en anderen aan het werk zetten. Maar geloof ons, delegeren is niet voor iedereen een aangeboren talent.

Wij hebben het er heus ook niet altijd makkelijk mee gehad. En nog steeds niet. Toch hebben we de stap gezet en zijn we niet langer Kim en Noor meer maar is Virtual Heroes een sprankelend team vol talenten.

 

Een vertrouwensband opbouwen kost tijd

Bij uitbesteden is het belangrijk dat je iemand vindt die bij je past en die je kan vertrouwen.

Zo’n vertrouwensband opbouwen kan best even duren. Geef iemand de kans om jou en de werkzaamheden te leren kennen en begrijpen. Je zult zien dat delegeren na verloop van tijd makkelijker gaat.

Investeren in uitbesteden kan veel tijd en geld kosten, maar je zult zien dat je zoveel meer ademruimte krijgt. Ruimte om verder te groeien, te werken aan je eigen kennis en expertise, of je alleen nog maar te focussen op de dingen die jij écht leuk vindt. Uitbesteden begint met de juiste aanpak, geduld, liefde en investering. Maar als je dat goed doet is jouw business grenzeloos.

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen