5 gewoontes van een ondernemer

5 gewoontes van een ondernemer

Iedereen heeft zijn eigen gewoontes. Je doet ze op de automatische piloot. Je tandenpoetsen, je sleutel op een vast plekje in je tas stoppen of altijd precies dezelfde route lopen in de supermarkt. De ene gewoonte is eigenaardiger dan de andere.

Ondernemers houden er vaak ook een aantal specifieke gewoontes op na. Je ziet vaak dat succesvolle mensen een paar gewoontes gemeen hebben. Je gewoontes kunnen immers je onderneming maken of breken. Daarom nemen we je graag mee in een aantal van deze gewoontes. En als je deze overneemt, zullen ze je zeker verder helpen!

  1. Lezen

Als je wilt dat je onderneming zich blijft ontwikkelen, moet jijzelf ook verder ontwikkelen. Dit doe je door nieuwe dingen te blijven leren. Zo heeft een Amerikaans onderzoeker ondervonden dat 88% van de succesvolle rijke mensen minstens 30 minuten per dag leest. En niet alleen ter ontspanning maar omdat ze dingen willen leren. Als je nou echt niet van lezen houdt, luister dan naar interviews, podcasts of online lezingen. Die kunnen ook heel informatief zijn.

 

  1. Vroeg opstaan

Vroege vogels kunnen veel meer doen op een dag. In de extra uurtjes, die je normaal in bed zou doorbrengen, kun je ook de meest belangrijke dingen van je dag doen. Dit zorgt ervoor dat je de rest van de dag meer rust en minder stress hebt. Heerlijk toch? Alleen moet je wel pijnlijk vroeg de wekker zetten…

 

  1. Luisteren

Luisteren is een goede en erg handige eigenschap. Leer jezelf daarom om te luisteren. Luister naar de feedback van je klant en naar de suggesties van je omgeving. Zo kun je blijven verbeteren en problemen vanuit andere perspectieven bekijken. Ook zorgt het voor een betere band tussen jou, je klant en je omgeving.

 

  1. Bewegen

Ondernemer zijn kan vaak betekenen dat je veel achter je laptop moet zitten. Wanneer je lichaam zoveel stil zit is het heel goed om je daarna lekker uit te leven in de sportschool. Je kunt natuurlijk ook wandelen, of yoga doen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je beweegt, als je maar beweegt. Bewegen zelf geeft je lichaam namelijk meer energie en zorgt ervoor dat je je beter kan ontspannen. En niet alleen lichamelijk is sporten goed voor je, het is ook heel goed voor je hersenen.

 

  1. Plan “nietsdoen” in

Plan momenten van nietsdoen in. Je bent immers altijd druk en altijd bezig. Deze nietsdoen momenten gaan dan ook echt over helemaal niets doen. Zet je telefoon uit, zet je tv uit, ga op een stille plek zitten en denk. Maak je hoofd leeg en zet alles weer even op een rijtje.

 

Heb jij ook een aantal vreemde gewoontes die jou helpen in je ondernemerschap? Laat het ons weten, misschien helpt het ook anderen!

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen