Zo ontwerp je de sterren van de hemel

Zo ontwerp je de sterren van de hemel

Om een afbeelding te bewerken, een poster in elkaar te zetten of een social media post op te maken, hoef je heus geen gecompliceerde Adobe programma’s zoals Photoshop of Illustrator onder de knie te krijgen. Eerder tipten we in de blog ‘5 online tools die jouw ondernemersleven beter maken’, de tool Canva die dagelijks hier op kantoor wordt gebruikt. Canva is een online designtool speciaal gericht op non-designers. Heb jij het designtalent van een blinde olifant? Geloof ons, zelfs jij kan dan in Canva iets moois in elkaar knutselen!

Canva maakt het mogelijk om heel makkelijk afbeeldingen te bewerken en communicatie uitingen zoals posters, headers, blogafbeeldingen, Facebook posts en uitnodigingen te ontwerpen. En het is ook nog eens gratis (als je niet de businessversie gebruikt)!

Als kers op de taart heeft Canva ook nog eens een hele hoop gratis templates en sjablonen klaarstaan. Een template is een standaard ontwerp of lay-out die je zelf naar wens kunt aanpassen. Je hoeft je hersenen dus niet te kraken over het ontwerp van de uitnodiging voor jouw nieuwe kantoor. Je kunt gewoon een van de voorbeeld templates kiezen en deze aanpassen tot hij voor jou perfect is!

Hoe werkt Canva?

 

Meld je aan
Ga naar Canva.com en meld je aan met een social account of gewoon je e-mail.

Kies je bestand
Onder het kopje ‘maak een ontwerp’ vind je tientallen categorieën, formaten, en types bestanden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘Facebook-bericht’, ‘verjaardagskaart’ of poster.

Kies je design
Heb je gekozen? Dan kom je in je werkbestand terecht. Hier vind je bij het kopje ‘sjablonen’ tientallen, verschillende ontwerpen om mee aan de slag te gaan.

Ontwerp!
Nu kun je zelf aan de slag met het ontwerpen van je bestand. Binnen het sjabloon of template kun je nu zelf je eigen foto’s uploaden, teksten maken en je eigen kleuren kiezen.

Download
Als je ontwerp af is kun je hem direct downloaden zodat hij op je computer komt te staan. Je kunt kiezen of je je afbeelding wilt opslaan als een .jpg, .png of .pfd bestand.

Voor de gevorderden
Ben je al bekend met Canva en wil je iets nieuws proberen? Neem dan eens een kijkje bij de geanimeerde social media sjablonen. Liever toch zelf een ontwerp maken? Kies dan bij de download opties ‘Animatie’. Je kunt hier kiezen voor verschillende animatiestijlen zoals schuiven of vervagen.

Dus, ben jij al begonnen? 😉

Reageer

Verder lezen