Tijdschrijven: verlichting of juist een molensteen om je nek?

Tijdschrijven: verlichting of juist een molensteen om je nek?

Wij werken bij Virtual Heroes met Toggl. Toggl is een tool die het mogelijk maakt om bij te houden hoe lang je met een bepaalde bezigheid bezig bent. Het werkt heel simpel, je zet de timer aan, voert in wat je gaat doen en stopt de timer zodra je klaar bent met deze taak. Op deze manier houden wij bij hoeveel uur we werken voor iedere klant, ieder project en iedere taak. Tijdschrijven dus. Ideaal maar soms ook best frustrerend. Even kort reageren op een mailtje? Timer aan. Een klein spelfoutje halen uit een blog? Timer aan. Koffiezetten? Timer uit.

Het klinkt misschien enigszins controlerend, maar toch is tijdschrijven voor ons enorm waardevol en misschien ook wel voor jou! Waarom tijd bijhouden zinvol is vertellen we je in deze blog.

 

  1. Tijdschrijven geeft je enorm veel inzichten

De grootste bijkomstigheid van tijdschrijven is natuurlijk het inzicht dat je krijgt in al je processen, taken en projecten. Hoelang ben je gemiddeld met een taak bezig? Dat betekent dat je de volgende keer in je planning daar ongeveer dezelfde tijd voor kan rekenen. Zie je dat de ene medewerker sneller is in een bepaalde taak dan een andere? Stem dan beter af wie wat het beste kan doen. Ben je op zoek naar verbeterpunten? Kijk bijvoorbeeld waar je te lang mee bezig bent. Ga zo maar door. Efficiency ten top!

 

  1. Het helpt de productiviteit

Inzicht hebben in tijd kan je motiveren en natuurlijk helpen om beter te plannen.

Zie je bijvoorbeeld dat je vaak twee uur bezig bent per dag met je inbox? Zonde van je werkdag! Je timer controleert en motiveert je om niet te lang met dit soort dingen bezig te zijn.

Ook helpt werken met een timer aan je concentratie. Als je tijd schrijft voor een bepaalde taak check je minder vaak je social media of kletst niet zomaar meer ronduit met een collega. Je sluit je als het ware even helemaal af van alle andere werkzaamheden omdat je op dat moment schrijft voor één bepaalde taak. Alhoewel even ontspanning natuurlijk ook nodig is.

 

  1. Het is fijn voor de klant

Werk jij voor klanten die taken aan jou uitbesteden? Plaats jezelf dan eens in zijn of haar schoenen. Jij zou toch ook graag willen weten waar je precies voor betaalt? Welke uren aan welke actie gebonden zitten? Hoelang het kost om een bepaalde taak uit te voeren? Tijdschrijven zorgt voor een duidelijke urenregistratie naar onze klanten en voorkomt daarmee discussie.

 

  1. Urenregistratie

Wij kunnen met een druk op de knop van iedere werknemer een urenregistratie uitprinten. Enorm handig natuurlijk voor als de belastingdienst voor de deur staat. Ook bespaart het iedere maand een hoop tijd in HR werkzaamheden. Ben je benieuwd naar je ziekte- vakantie- of overwerkuren? Je checkt het binnen no-time.

 

Wij zijn fan! Hoe houd jij je uren bij?

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen