De grote zomerschoonmaak

De grote zomerschoonmaak

De dagen worden langer, de nachten worden korter en de temperaturen beginnen te stijgen. Dat betekent maar 1 ding: de zomer komt eraan! Voor veel mensen een reden voor een feestje. Bijna vakantie en dus bijna tijd om te gaan luieren en een aantal weken helemaal niet aan werk te denken.

Voor veel ondernemers betekent de zomer echt ook iets anders, namelijk komkommertijd. Je opdrachtgevers zijn op vakantie en je grote projecten zijn vóór de zomer afgerond. Een lege mailbox en een lege webshop kunnen even schrikken zijn want waar veel mensen een vaste loonstrook hebben ben jij afhankelijk van de omzet die je draait.

 

Je kunt natuurlijk in je luie stoel achteroverleunen en wachten tot de eerste mailtjes weer binnenkomen, maar je kunt deze rustige tijd ook nuttig gebruiken. Een grote zomerschoonmaak! Zo’n zomerschoonmaak is net als een echte schoonmaak. Het kost wat wilskracht om er echt aan te beginnen maar het kan enorm bevredigend voelen wanneer het klaar is.

 

Wat kun jij in je zomerschoonmaak meenemen?

 

  • Kijk naar je achterstallige onderhoud. Wat heb je laten liggen in de drukke maanden van dit jaar? Wat daarvan kun je nu wegwerken?
  • Hoeveel onnodige dingen heb je eigenlijk op je website staan? Zijn al die pagina’s nog bruikbaar?
  • Klopt je administratie? Of is deze niet meer up-to-date?
  • En hoeveel documenten staan er inmiddels op je laptop die je waarschijnlijk nooit meer gaat openen? Leeg je bureaublad, leeg je downloadmappen en zorg dat je na de zomer met een schone lei kunt beginnen.

 

Wees wel eerlijk naar jezelf. Waarschijnlijk zit jij liever ook niet binnen aan het werk als buiten de zon schijnt. Bepaal je eigen uren, het is niet erg om niet fulltime te werken als het rustig is. Maak een realistische planning zodat je voor het einde van de zomer weer helemaal klaar bent voor de komende drukte.

 

 

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen