Waarom een workation je geld oplevert

Waarom een workation je geld oplevert

Wij zijn heel blij met ons fijne kantoor in Breda. Het is een mooi pand, de locatie is top en we kunnen er goed werken. Toch verruilen wij (Kim & Noor) elk jaar onze werkplek voor een weekje buitenland. Zo ook afgelopen voorjaar. We hebben weer heerlijk genoten van de zon, lekker gegeten/gedronken en ook gewerkt. Want waarom in Nederland blijven als je ook met je laptop naar een zonnig land kan trekken? Een workation!

Workations zijn helemaal hip. Die trend was er nog niet toen wij er zo’n 5 jaar geleden mee begonnen. Een lang weekend in Zeeland om AAN ons bedrijf te werken breidde zich al snel uit naar een week op Ibiza. En we genieten er iedere keer weer van.

Het idee achter deze nieuwe manier van flexwerken is dat je op werkreis gaat en je hier laat inspireren in een andere omgeving. Voor ons betekent dat dat we een week lang kunnen focussen op ons bedrijf. Geen huishouden, geen man en kinderen, geen afleiding. Wij kiezen ervoor om als een stelletje gekken van vroeg in de ochtend tot laat in de avond achter onze pc te zitten (en krijgen daar enorm veel energie van), maar als je slim bent ga je gewoon overdag cultuur snuiven of met een cocktail op het strand zitten en ’s avonds een paar uurtjes werken (of natuurlijk andersom). Een mix tussen werk en vakantie.

We snappen dat dit kan klinken als een doorgedraaide millennial trend, maar in deze blog geven we je vier redenen waarom ook jij op workation moet gaan!

1. Een andere kijk

Kantoorwerk is fijn, maar kan wel zorgen voor eenduidigheid. Doordat je op een workation uit je dagelijkse routines stapt, stel je jezelf open om met een andere kijk naar dingen te kijken. Een nieuwe visie. Heb je bijvoorbeeld een probleem waar je al een tijd mee kampt? Misschien zorgt een workation er wel voor dat je tot nieuwe oplossingen komt.

2. Inspiratie

Door te werken op een andere en mooie locatie krijgt je creativiteit een enorme boost. Gesprekken of gedachtegangen die je normaal hebt, zullen op inspirerende plekken anders zijn dan normaal en dit zorgt voor een stroom aan nieuwe en creatieve ideeën.

3. Teambuilding

Een workation is het makkelijkst te regelen in je eentje, als je bijvoorbeeld een locatieonafhankelijke ondernemer bent. Dat wil niet zeggen dat het met een heel team niet mogelijk is om op werkvakantie te gaan. Het zal wat moeilijker te regelen zijn, maar het geeft ook voordelen. Je leert elkaar zo veel beter kennen en dit zorgt voor ‘teamspirit’. Zo ben je als je weer thuiskomt perfect op elkaar ingespeeld en kun je natuurlijk supersoepel samenwerken 😉
Noot: onze collega’s blijven liever op kantoor gezien de werkuren die wij erop nahouden …;)

4. Plezier

Ook al is het op een workation niet alleen maar lang leve de lol, toch is het erg belangrijk dat je plezier hebt. Met een goed schema kun je je tijd goed indelen en volop genieten als het werk erop zit. Zo kun je lekker ontstressen en weer helemaal ontspannen naar huis keren.

Een workation heeft dus een hoop voordelen voor jouw bedrijf en kan zorgen voor een boost voor jouw onderneming. Nu rest natuurlijk alleen nog de vraag, waar gaat de vakantie heen? Ben jij enthousiast geworden over een workation? Laat ons weten waar jij heen wilt!

Ook interessant voor je:

2 Reacties

 1. Ineke

  Hoi Noor,
  Als jullie nog eens een andere fijne plek zoeken voor een workation, dan is Elements of Aruba misschien een idee?
  Zonnige groetjes vanuit Aruba,
  Frank & Ineke Verberne

  • Noor

   Wow, wat leuk om te zien dat jullie daar wonen en werken. Is zeker een goed idee!!!

Reageer

Verder lezen