Goed beeldmateriaal voor je blog, social media, nieuwsbrief of website

Goed beeldmateriaal voor je blog, social media, nieuwsbrief of website

Een blog of een berichtje op Facebook ziet er leuker uit met beeld. Beeld trekt, daagt uit of geeft juist informatie. Maar waar haal je nou goede en vooral goedkope of gratis beelden vandaan?

Voorkom hoge boetes door beeldmateriaal te kopiëren

Het is verleidelijk, wij weten het: het kopiëren van een afbeelding op Google, zeker nu je ook kunt zoeken op bepaalde groottes en de kwaliteit dus ook best goed kan zijn. En hoe groot is nu de kans dat je gepakt wordt? Misschien is die kans niet heel groot, maar als je gepakt wordt heb je het niet over een bedrag van € 100,- of € 200,- maar een stuk hoger, het kan zelfs in de duizenden euro’s lopen. En daar zit je als (kleine) ondernemer echt niet op te wachten. Zeker niet als je je bedenkt dat het vinden van een goede, gratis, afbeelding helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Niet overtuigd? Wij kennen helaas meerdere mensen die bericht hebben gehad van een (buitenlands) persbureau …

Maak zelf je afbeeldingen

Tegenwoordig heeft iedereen een fatsoenlijke camera op zijn telefoon dus zelf foto’s maken is ook een optie. Leuke tips hiervoor vind je op Else Kramer fotografie.

Ben je creatief en kun je een beetje tekenen? Dan zijn er genoeg programma’s waarmee je een illustratie kunt maken. Onze kinderen kunnen beter tekenen dan wij, dus wellicht dat we hen nog een keer inzetten … Een klant van ons maakt altijd haar illustraties op de tablet via het programma Paper53. Het zorgt voor persoonlijke en eenduidige illustraties, erg leuk!

Gebruik afbeeldingen van gratis sites

Zelf zijn wij fan van Freepik. Of we nou een vectorafbeelding zoeken of een leuke, passende foto, meestal vinden we op Freepik wel wat we zoeken. En het mooie ervan is; gratis, groot en goed! Het scheelt me gezeur achteraf en het kost weinig tijd. Vaak zoeken we eerst op Google voor inspiratie zodat we gerichter kunnen zoeken op Freepik. Voor een aantal afbeeldingen geldt nog steeds dat je je aan bepaalde regels moet houden, maar dan staat dat erbij. Let daar dus wel op! Andere alternatieven zijn Stock.XCHNG, Morguefile  of Everyphoto.

Gebruik afbeeldingen van betaalde fotosites

Vind je het aanbod te klein op de gratis sites? Ook op betaalde fotosites zoals 123rf en iStockphoto kun je voor weinig geld een foto aanschaffen. Voor een paar euro heb je vaak al hele mooie afbeeldingen. En als je ze alleen digitaal gebruikt heb je aan een klein formaat vaak genoeg.

Waar haal jij je beeldmateriaal vandaan? Wij horen het graag!

Ook interessant voor je:

6 Reacties

 1. Jan

  Ja, deze is heel simpel en effectief: ik heb me lang verzet tegen instagram maar wat ik doe als ik een foto van bv een training heb, laat ik er een instagramfilter op los, maak het net iets subtieler in photoshop en dan heb je een net-niet-instagram-maar-toch-bijna-profi-fotootje.
  Bijvoorbeeld op http://www.presentationprofs.nl , rechtsonder:-)

 2. Sonja

  Ik gebruik tot nu toe het liefste de gratis foto’s van Pixabay.com – hele fijne zoekfunctie ook.

 3. Gert-Jan Bark

  Ik beveel 123rf.com van harte aan; heb voor ons bedrijf veel contact met o.a. Fatima en Marco die het bedrijf in Amsterdam runnen en we maken al jaren gebruik van hun diensten. Beste prijs/prestatie verhouding die wij konden vinden en erg behulpzaam als je vragen hebt.

  • Noor - Virtual Heroes

   Gert-Jan, ik maak inderdaad ook veel gebruik van 123rf.com, met name fijn omdat je er lage resolutie afbeeldingen voor heel weinig geld kunt downloaden voor op je website of social media. Zeker een aanrader!

Reageer

Verder lezen