5 Tips om te blijven bloggen

5 Tips om te blijven bloggen

Al eerder gaven we je schrijftips voor een goede blog. Dus de inhoud van je blog is geen probleem meer ;). We horen echter vaak van mensen in onze omgeving dat het zo lastig is om het vol te houden. Je moet tenslotte bedenken waarover je gaat schrijven, de inhoud op papier zetten, een afbeelding zoeken, je blog publiceren, er op social media aandacht aan geven … Al die dingen maken dat veel startende bloggers na een aantal keer al afhaken. Hoe houd je het toch vol om te blijven bloggen? Wij geven je 5 tips.

1. Stel prioriteiten

Er is altijd een reden om niet te bloggen: je corebusiness roept, je administratie moet bijgewerkt worden (Wij zouden liever een blog schrijven, maar toch), je agenda zit vol met afspraken … Als je het schrijven van blogs niet inplant komt het er niet van. Je moet er dus prioriteit van maken.

Je hoeft niet alles in een keer te doen. Als je bijvoorbeeld veel onderweg bent, aan het sporten bent of op de wc zit, bedenk dan eens een paar onderwerpen voor je blog en noteer die alvast, dan is de eerste stap al gezet. Zie ook ons artikel over ‘Onderwerpen voor bloggen, hoe kom je eraan?’.

Zorg ervoor dat je je blog (en vaak zit daar ook een nieuwsbrief aan vast) op vaste tijden publiceert, bijvoorbeeld een keer per 2 weken of per maand. Dat dwingt je om je blog prioriteit te geven.

2. Schrijf een paar blogs tegelijk

Dat lijkt lastig, maar als je bijvoorbeeld een keer op een zondagmiddag achter je pc gaat zitten en gewoon gaat typen kom je verder dan je denkt. Als je eenmaal in de blogflow zit namelijk, stroomt de inspiratie makkelijker dan wanneer je iedere keer opnieuw tussendoor moet opstarten. Zelf gaan wij 3 keer per jaar 3 dagen weg, en dan schrijven we o.a. gemiddeld 10 blogs. Lijkt veel (en is het ook) maar het is een stuk efficiënter dan wanneer we onszelf tijdens onze reguliere werkweken op moet laden om een blog te schrijven.

3. Koppel publicatie los van het schrijven van een blog

Het publiceren van je blog kost niet veel tijd maar als je ook aandacht op social media wilt geven ben je hier toch wel even zoet mee. Probeer dat dus niet allemaal tegelijk te doen, koppel dat los van het schrijven je blog. Of nog beter: besteed het uit aan een VA! Onze klanten schrijven uiteraard zelf hun blogartikelen (met de voelbare druk dat wij erop zitten te wachten) en wij zorgen voor publicatie en aandacht op social media. Dat zorgt voor rust en focus waardoor ze de aandacht weer op andere dingen kunnen richten. Zoals het schrijven van een nieuwe blog …;)

4. Gebruik Google Analytics

Gebruik Google analytics om te bekijken hoeveel mensen je blogartikelen bezoeken. Dat kan je gemotiveerd houden om te blijven schrijven, maar je leert ook welke onderwerpen het aantrekkelijkst zijn om te lezen.

5. Wees niet te perfectionistisch

Tenslotte: wees niet te perfectionistisch. Een blog hoeft niet perfect te zijn. Het is geen wetenschappelijk onderbouwd artikel en als er een klein foutje in staat is dat heus geen wereldramp. Jouw lezers zijn geïnteresseerd in jouw persoonlijke verhalen, niet in een afstandelijk, perfect artikel.

Wij horen graag van jou hoe jij het bloggen volhoudt. Heb je nog tips? Deel ze!

Ook interessant voor je:

1 Reactie

  1. Marieke

    Leuk blog, Noor! Ik heb al even niet meer gepubliceerd, want te veel aan mijn hoofd. Ik ga er eens over nadenken!

Reageer

Verder lezen