Hoe je op een natuurlijke manier volgers krijgt op Twitter

Hoe je op een natuurlijke manier volgers krijgt op Twitter

Veel mensen Twitteren voor hun lol. Dat zijn de geboren social media addicts. Een ander deel doet het ook vanuit zakelijk oogpunt (hoewel je het natuurlijk wel een beetje leuk moet vinden …). En dan is het wel handig als je veel volgers (lees: potentiële klanten) hebt. Hoe kom je aan volgers, die ook nog eens interessant zijn voor jouw bedrijf?

1. Zorg voor een aantrekkelijk profiel

Twitter vanuit je persoonlijke naam en niet vanuit je bedrijfsnaam. Gebruik ook je eigen foto als profielfoto en niet je logo: mensen zijn eerder geneigd een persoon terug te volgen dan een bedrijf. Omschrijf jezelf in heldere kernwoorden of een pakkende zin, zodat mensen je meteen willen volgen! 

contentkalender

2. Zorg voor waardevolle content 

Dat je lekkere cappuccino kunt drinken bij Starbucks of dat het warm is in de zomer weten we wel. Maar wat heb jij nu echt te bieden aan je (toekomstige) volgers? Denk daar eens over na. Niemand zit te wachten op een dagelijks goedemorgen, maar als je concrete toegevoegde waarde te bieden hebt luisteren mensen maar al te graag naar je. Als je daar nog eens consistent mee omgaat en bijvoorbeeld regelmatig tips over jouw vakgebied tweet, dan komt het sneeuwbaleffect vanzelf op gang.

3. Laat je Twittericoon zien

Het lijkt een open deur om je Twittericoon op je website en in je mail te vermelden, maar we zien nog vaak genoeg websites waarbij we moeten zoeken naar een Twitteradres dat later ver weggestopt blijkt te zitten. Zorg ervoor dat mensen snel zien hoe ze jou kunnen volgen op twitter. Zet je Twittericoon op elke pagina van je site en in je emailhandtekening.

4. Leer van je concurrenten

Wat speelt er op de timeline van je (succesvolle) concurrenten? Let hierbij ook op retweets, mentions en favourites. Bepaal zo welke soort tweets en info het goed doen bij je doelgroep en speel daarop in als je zelf aan de slag gaat.

5. Ga je doelgroep volgen 

Duik in je doelgroep en onderzoek wie zij volgen. Grote kans dat zich daar namelijk nog een groot deel van jouw potentiële klanten schuilhoudt. Volg de mensen die tot jouw doelgroep behoren of van wie je denkt dat ze van toegevoegde waarde zijn voor je doelgroep. De volgers van je concurrenten horen hier ook zeker bij!
Kies ervoor om wekelijks of maandelijks een x aantal nieuwe mensen uit je doelgroep te gaan volgen. Na die periode kijk je wie jou terugvolgt. Om balans te houden tussen je volgers en de mensen die jij volgt, ontvolg je degenen die jou niet terugvolgen. Dat kan makkelijk met een gratis tool als who unfollowed me. Door het op vaste basis per week of maand te doen houd je makkelijker overzicht dan wanneer je dit dagelijks zou doen.

Heb jij nog tips om meer volgers te krijgen? Laat het ons hieronder weten!

Ook interessant voor je:

4 Reacties

 1. Sonja

  Mijn tip is: Twitter niet alleen zakelijk, maar laat ook persoonlijke dingen zien van jezelf.

  • Noor - Virtual Heroes

   Hoi Sonja,

   Dat klopt. Het is ook belangrijk om persoonlijke dingen te laten zien, het past echter niet bij iedereen om dat veelvuldig te doen.

   Groeten, Noor

 2. Jolanda

  Goede tips, Noor! Mijn tip: Volg Marsha Collier, Peg Fitzpatrick of Guy Kawasaki… Om de kunst af te kijken.

Reageer

Verder lezen