Waarom investeren in betaalde tools loont

Waarom investeren in betaalde tools loont

Investeren als ondernemer? Gewoon doen! We merken vaak dat sommige ondernemers in shock zijn als ze moeten betalen voor een tool. “Is MailBlue € 25,- euro per maand?! Dat ga ik niet betalen, veel te duur!” In deze blog lichten we toe waarom het juist wel verstandig is om te doen.

Tijd = geld

Tijd = geld. Zeker als ondernemer. Je wilt het liefst jouw kostbare tijd besteden aan hetgeen waarom je ondernemer bent geworden. Op administratie en andere rompslomp zit je cht niet te wachten. En waarom zou je dat dan ook doen als er genoeg andere mogelijkheden zijn om het te automatiseren en je daarmee dus tijd overhoudt voor dingen die er echt toe doen? Zo kun je in bijvoorbeeld een e-mailmarketingsysteem complete automations bouwen waardoor je zelf geen mail meer hoeft klaar te zetten en helpt een goede projecttool je om overzicht te krijgen in je taken.

Je hoeft natuurlijk niet voor elke tool die je gebruikt de betaalde versie te nemen. Plaats je bijvoorbeeld maar 1x in de week een social media post? Dan kun je prima een gratis versie gebruiken van een inplansysteem zoals Later. Kijk goed naar de werkzaamheden waar je veel tijd aan kwijt bent. Daar kun je winst mee behalen!

Gemak dient de mens

Maar niet alleen tijd speelt een rol. Het gemak dat erbij komt kijken is ook een ware verademing. Wil jij bijvoorbeeld dat jouw cursisten iedere maandag om 08:00 uur al het lesmateriaal van die week ontvangen? Dan kun je dat gemakkelijk in een keer instellen zonder er daarna ooit nog naar om te kijken. Zie je het al voor je dat je dit iedere maandag ochtend handmatig moet doen? Wij in ieder geval niet!

Goedkoop = duurkoop

Ga je toch voor een gratis tool? Dan kan het zo maar zijn dat de ontwikkelaar ervoor kiest om na verloop van tijd bepaalde functies niet meer aan te bieden of alleen nog aan te bieden in een betaalde versie. Vaak pakken ze het slim aan kun je net niet voldoende in de gratis versie waardoor het te weinig oplevert.

Heroes’ favourites

Natuurlijk delen we in deze blog onze favoriete betaalde tools met jullie.

  • Asana
  • Canva
  • Moneymonk
  • Dropbox
  • Keeper
  • Toggl
  • Mailblue
  • Later

Wanneer je overweegt om een nieuwe tool te gebruiken, verdiep je dan in de mogelijkheden die er zijn. Vraag in je netwerk naar ervaringen en kijk naar de behoeften die je hebt. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken of ga eens een keer met ons in gesprek om te kijken waar nog optimalisatie te behalen valt in jouw onderneming.

Klik hier om een afspraak te maken. Wij helpen je graag verder.

 

 

 

Reageer

Verder lezen