Hoe maak je Reels op Instagram?

Hoe maak je Reels op Instagram?

Jij maakt vast al gebruik van Instagram en het begrip Reels heb je ongetwijfeld al voorbij zien komen. Waar Instagram vroeger enkel van de mooie plaatjes was, is het platform steeds meer TikTok achternagegaan. En Reels zijn hier een onderdeel van! Door video’s (aka reels) te maken, vergroot jij de zichtbaarheid van jouw profiel, omdat Instagram veel waarde toekent aan Reel-video’s!

Wat is een Reel?

Een Reel is een verticale video van maximaal 60 seconden! Het zijn vaak video’s die een kort verhaal vertellen waarbij Je kunt bij Reels ook # gebruiken en met Reels kun je je content beter viraal laten gaan dan met foto’s.

Wat kun je met Reels?

 • Je kunt video’s opnemen of gebruikmaken van eerder opgenomen video’s of foto’s.
 • Je kunt audio toevoegen aan je video. Kies bijvoorbeeld een liedje uit de muziekbibliotheek of gebruik je eigen audio. Gebruik je je eigen audio en heb je een openbaar profiel? Dan kunnen mensen jouw audio gebruiken in hun Reels.
 • Er zijn verschillende filters, stickers en grappige AR-effecten die je kunt gebruiken in je Instagram Reels. Omdat je ook een video kunt maken waarbij je verschillende videoclips combineert, kun je ook meerdere AR-effecten in één video gebruiken.
 • Gebruik de timer en countdown wanneer je een video van jezelf wilt maken zonder je telefoon vast te houden.
 • Wanneer je een Reel maakt die uit meerdere videoclips bestaat is de functie om de beelden precies goed te kunnen uitlijnen onmisbaar. Zo maak je van meerdere clips één vloeiende video.
 • Ook de snelheid van je video kun je aanpassen. Zo kun je je video sneller of juist trager laten afspelen.

 

contentkalender

Hoe maak je een Reel?

Een goede Reel bestaat dus altijd uit een combinatie van beeld en geluid en het vertelt een kort verhaal van maximaal 60 seconden.

 1. Een reel maak je via de Storyfunctie van Instagram. Wanneer je op de homepage bent, swipe je naar links. Dan zie je onderin de optie staan om een verhaal te maken. Als je de optie rechts daarvan kiest, kun je een Reel maken.
 2. Wanneer je op het reelscherm zit kun je audio kiezen en aan de hand hiervan een video opnemen zodat het beeld overeenkomt met wat er gezegd wordt in de audio of de beelden verspringen op de maat van de muziek.
 3. Neem op door op het icoon van de camera onderaan je scherm te drukken.
 4. Bovenaan het scherm zie je een roze balk die volloopt, deze geeft aan hoeveel seconden video jij al hebt opgenomen op basis van de gekozen audio.
 5. Gebruik de pijl links naast de camera op een opgenomen stuk audio te verwijderen of opnieuw op te nemen. De pijl rechts kan gebruikt worden om de gehele video te bekijken en eventueel tekst of emoji’s toe te voegen.
 6. Verder heb je nog de mogelijkheid om een filter over de video te zetten door op de sterretjes te klikken onder het muziek-icoontje.
 7. Wanneer jouw video klaar is kun je deze publiceren. Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van # en dat je de omslagafbeelding aanpast.

 

Het is ook mogelijk om een reels te maken met bestaande foto’s of video’s. Dit doe je door op het fotoalbum te klikken links onderin wanneer je in het scherm zit om een Reel te maken. Daar kun je de foto’s en video’s selecteren. Vervolgens pas je aan hoe lang de video’s en foto’s getoond moeten worden zodat je ze kan laten afspelen op de maat van de gekozen audio.

 

Reels Inspiratie

Wil je na het lezen van deze blog graag zelf aan de slag met Reels maar ben je een beetje inspiratieloos? Wij geven je nog wat ideeën zodat je snel zelf aan de slag kan!

 • Maak een behind the scenes van jouw bedrijf, dus wat doe jij op een dag of hoe worden bepaalde producten gemaakt?
 • Speel in op audio die populair is op Instagram en geef hier jouw eigen draai aan.
 • Deel tips en tricks met jouw klanten met betrekking tot jouw business.
 • Introduceer jezelf en het team achter jouw bedrijf.
 • Geef een sneak preview van een nieuw product of dienst.

 

Het is dus belangrijk om populaire audio te gebruiken, hashtags toe te voegen en een omslagafbeelding. Als laatste willen wij meegeven dat je niet moet vergeten om plezier te hebben tijdens het maken van Reels, veel succes!

Reageer

Verder lezen