Horen, zien, zwijgen: tips die ondernemers graag voor zichzelf houden.

Horen, zien, zwijgen: tips die ondernemers graag voor zichzelf houden.

Ben jij benieuwd wat de geheimen van echte ondernemers zijn? Lees dan snel verder en laat je vooral inspireren!

  1. Blijf jezelf ontwikkelen

Als ondernemer ben je soms erg gefocust op je dagelijkse werkzaamheden. Je kent het woord tunnelvisie vast wel. Toch is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. En dat hoeft natuurlijk niet meteen een enorme opleiding te zijn. Je kunt ook docu’s kijken binnen je vakgebied, of boeken lezen, maar kijk ook zeker buiten je vakgebied. Misschien zie je wel interessante dingen die ook toepasbaar zijn binnen jouw werk. Door aan jezelf en je bedrijf te werken geef je je bedrijf een positieve boost en ben je je klanten ook weer beter van dienst.

  1. Begin je dag niet overvol

Wij houden van lijstjes, taken afvinken en kunnen niet zonder ons projectmanagementsysteem Asana. Al die taken en werkzaamheden zorgen, zeker voor ondernemers, voor overvolle dagen waarin we hopen het vandaag af te krijgen. Wat je beter kunt doen is wat minder werkzaamheden op je planning zetten. Als je dan aan het einde van de dag nog tijd over hebt, kun je nog een taak erbij pakken. Plan dus niet meer dan 3 belangrijke taken die je echt af wil hebben. Dat zorgt in ieder geval voor een voldaan gevoel.

  1. Advies vragen is normaal

Wees niet bang om advies te vragen. Niemand weet alles, tenzij je Google heet ;). Wij hebben een divers team met ieder zijn expertise. We staan dan ook regelmatig aan elkaars bureau voor advies. Handig, en je leert er zelf ook wat van! Maar niet alleen bij collega’s vragen we om advies. Ook buiten de deur sparren we graag met andere ondernemers.

  1. Je kunt geen marathon lopen als 5 km al te veel is

Een beetje uitdaging in je werkzaamheden is goed, maar loop geen marathon als 5 km al te veel is. (Wil je hier meer over weten? Lees dan eens deze blog: Go with the flow). Volg je eigen ritme en kijk niet naar anderen om je heen. Meer doen dan dat je kunt zorgt namelijk voor een onvoldaan gevoel en is killling voor je motivatie.

  1. Besteed werkzaamheden uit

Ook wij besteden werkzaamheden uit. Tijd is namelijk jouw meest waardevolle bezit als ondernemer. Erg zonde wanneer je deze tijd besteedt aan werkzaamheden waar jij niet blij van wordt of goed in bent en die je gemakkelijk kunt uitbesteden. En ook al kost dat geld, doordat je de tijd die overblijft terugstopt in je onderneming, verdien je dat met extra omzet dubbel en dwars terug. Wie zijn tijd op waarde schat, focust zich vanzelf op de juiste taken.

 

Iedere ondernemer is natuurlijk anders en er is geen goed of fout. Kies dus vooral wat bij jou past want dat maakt jouw onderneming uniek. Laat je ons in de reacties weten wat jouw geheim is? 😉

 

 

Ps. volg jij ons al op Instagram?

Reageer

Verder lezen