Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Iedereen kan, en mag, zichzelf tegenwoordig Social Media expert noemen en dit gebeurt dan ook in volle mate. Maar wat mag je nou verwachten van zo’n Social Media expert? En wie is er nou eigenlijk goed? Wat wij vaak zien is dat de verwachtingen die online ondernemers bij Social Media experts leggen niet uitkomen. En nu is de vraag natuurlijk waar het probleem dan ligt. Doen de experts het niet goed genoeg? Leveren ze niet voldoende? Of zijn de verwachtingen van veel online ondernemers te hoog?

Het antwoord laten wij in het midden, dat mag je zelf invullen ;). Wel vertellen we je in deze blog over verwachtingen die wij zien, herkennen en wat wij realistisch vinden.

 

Wij noemen ons geen experts

Wij noemen onszelf bewust geen Social Media experts. We vinden het geweldig om met klanten mee te denken, en ze te helpen bij hun Social Media. Of het nou gaat om het creëren van content of hulp bij het klaarzetten ervan, wij doen het allemaal graag. Maar de verwachtingen hierover moeten wel kraakhelder zijn. We hebben er niet voor gestudeerd en het is niet onze core business. Maar we hebben wel veel ervaring. Toch vinden wij niet dat we dan de experts zijn.

 

Geld is niet heilig

Het is tegenwoordig niet meer zo dat wanneer je bereid bent veel te investeren, je ineens overnight duizenden volgers hebt. Dat kost tijd. Maar iedereen weet, kleine stapjes maken samen een grote stap. Dat online succes veel tijd kost, realiseren veel mensen zich helaas niet. Aankloppen bij een Social Media expert met een goed gevulde portemonnee betekent niet direct succes. Dit is precies zo’n verwachting die onrealistisch is. Je kunt mensen niet als fans naar je toetrekken op Social Media alleen door middel van geld investeren.

 

De volhouder wint

Social media is een overvolle snelweg en om gezien te worden moet je heel veel input leveren. Je moet doen, doen en doen. Natuurlijk kun je wel een plan maken en dingen voorbereiden, maar zit niet te lang achter de tekentafel. Alleen ervaring kan jou leren wat werkt. Dit kan betekenen dat je lange periodes voor je gevoel niets bereikt. Dat niemand je ziet en dat je misschien wel voor jan met de korte achternaam berichten aan het plaatsen bent. Geduld en volharding zijn in deze heel belangrijk. Blijf volhouden en dan zal er resultaat komen.

 

Heb de juiste verwachtingen

Natuurlijk mag je blij ons aankloppen voor Social Media ondersteuning, graag zelfs. En wat wij ook zeker niet proberen te zeggen is dat je geen Social Media experts meer moet vertrouwen. Maar doe dit wel met de juiste verwachtingen en de juiste insteek. Wie je ook inhuurt, jij bent verantwoordelijk en zet de koers. Je kunt je laten adviseren maar uiteindelijk beslis jij!

 

Ook interessant voor je:

Reageer

Verder lezen