Test je Facebookweergave voor ‘niet-vrienden’

Onlangs werd ik zeer bruut door een van mijn klanten ‘ontvriend’ op Facebook. Hoewel ik het niet in de gaten had, zou het in theorie best wel eens pijn kunnen doen. In dit geval was het een functionele zet. Ik kreeg namelijk het verzoek om verslag uit te brengen wat ik als ‘niet vriend’ allemaal wel en niet kon zien.

Het is heel goed en logisch om voorzichtig om te gaan met de informatie die je op social media zet. Het instellen van de privacy settings is daarom ook het eerste wat je zou moeten doen wanneer je een profiel aanmaakt. Je wil er immers voor waken dat je hele privé leven echt op de virtuele straat ligt.

Weet jij niet meer zo goed hoe jouw privacy settings staan of wil je gewoon eens kijken wat een ander ziet die jou zoekt op Facebook. Dan kun je dat heel simpel testen.

Reageer

Verder lezen