Instagram Stories: Zo til je jouw stories naar een hoger niveau

Instagram Stories: Zo til je jouw stories naar een hoger niveau

Instagram lanceerde in 2016 een nieuwe functie: Instagram Stories en sindsdien ‘boomerangen’ we erop los. Wellicht heb je zelf al weleens een ‘boomerang’ gemaakt, maar wist je dat er apps bestaan om jouw Instagram Stories naar een hoger niveau te tillen? We nemen je in deze blog mee in onze favorieten zodat jouw Stories aansluiten bij de branding van je bedrijf.

1. Canva

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wij zijn gek op Canva! Voor ons is dit de onbetwiste nummer 1. Het is makkelijk, gratis en er is een ruim aanbod aan templates. Deze templates zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Instagram, Facebook, flyers en posters. Een klein nadeel aan Canva is dat het op dit moment zo populair is, dat je steeds vaker dezelfde templates op social media voorbij ziet komen. Maar niet getreurd, je kunt ook je eigen templates maken of de bestaande naar jouw smaak aanpassen. Handig voor mensen die in een handomdraai iets moois willen creëren.

2. Over

Of je nu een campagne maakt, tips of inspirerende quotes deelt, met Over kan het allemaal en zal je je niet snel vervelen! In de app vind je ontelbaar veel templates. Daarnaast beschikt de app ook over een uitgebreide media library met de meest uiteenlopende afbeeldingen. Hartstikke fijn, want hierdoor hoef je niet buiten de app een zoektocht te starten naar de juiste afbeeldingen. Nog een groot voordeel van deze app is de optie om in teams te werken. Wanneer je een ontwerp hebt gemaakt kunnen jouw teamleden dit bekijken en feedback geven.

3. Unfold

Waar je op Canva en Over vooral templates vindt die wat drukker zijn, zal het je opvallen dat de templates op Unfold wat rustiger ogen. Saai? Welnee! Je hoeft niet per se met de rest mee te doen. Als jouw bedrijf wat zakelijker en serieuzer is, kun je jouw Instagram Stories ook beter zo inrichten. De templates van Unfold zijn elegant en minimalistisch. Mocht je jouw stories toch wat willen pimpen, dan zijn er genoeg achtergronden en stickers die daarvoor kunnen zorgen.

Meer inspiratie nodig voor Instagram Stories?

Uiteraard zijn dit niet de enige opties waar je leuke creaties mee kunt maken. Instagram heeft zelf namelijk ook een aantal leuke features.

Je kunt je Stories opleuken met effecten. Dit zijn filters die je kunt gebruiken. Er is een hele effectengalerij beschikbaar, maar je kunt ook leuke filters tegenkomen bij de mensen die je volgt. Dit kun je zien onder de naam links bovenin. Klik erop en je kunt dit effect vervolgens voor jezelf opslaan.

Ook de boomerang heeft een upgrade gekregen. Na het maken hiervan kun je deze ook bewerken met verschillende opties zoals ‘slowmotion’ en ‘echo’. En via de optie ‘lay-out’ kun je een collage maken met verschillende gritten.

We kunnen door blijven gaan met het benoemen van alle mogelijkheden die er zijn, maar onze tip is: Ga vooral zelf op onderzoek uit en kijk wat het beste bij de identiteit van jouw bedrijf past.

Maak jij veel gebruik van Instagram Stories?

Reageer

Verder lezen