De beste online tools voor jouw online business

De beste online tools voor jouw online business

Een succesvolle online business vraag om goede online tools. Tools om bijvoorbeeld je online meetings en samenwerkingen te verbeteren, online designs op te maken, je afspraken in te plannen en je producten eenvoudig te kunnen verkopen. Zo kan jij efficiënter online werken en je business makkelijker laten groeien.

Natuurlijk is ons lijstje niet uitputtend. We laten je vooral zien van welke tools wij enthousiast worden en waarvan we weten dat ze goed werken om jouw online business een boost te geven!

Website onderhouden met Phoenix

Een online onderneming begint met een goed ingerichte website. Veel bedrijven werken met WordPress, maar wij zijn ook fan van Phoenix! De software van Phoenix is gecreëerd door marketingexperts, wat maakt dat er een hele interessante combinatie ontstaat binnen de software. De tools van Phoenix helpen je om hoog te scoren in Google (SEO), er worden effectieve templates aangeboden en je kunt tegelijktertijd ook geautomatiseerde marketingfunnels starten. Een topcombinatie!

Snel en eenvoudig betaalpagina’s maken met Plug&Pay

Verkoop jij online een product en wil je snel en simpel aan de slag zonder een complete webshop te bouwen? Dan is Plug&Pay ideaal. Met deze tool maak je een aparte betaalpagina aan buiten je website om waarmee je direct je producten kan aanbieden, gekoppeld aan een betaalsysteem.

Het voordeel is dat het een hoop gedoe scheelt en je dus snel aan de slag kunt:

 • Er zijn diverse kant-en-klare betaalpagina templates.
 • Je kunt zowel eenmalige betalingen als abonnementen aanbieden.
 • De tool is geoptimaliseerd voor conversie, bijvoorbeeld door het integreren van kassakoopjes.
 • Je kunt kopers een 1-klik upsell aanbieden.
 • Je kunt A/B testen, er zijn verschillende dashboards en je kunt de statistieken terugzien.
 • Het is inclusief facturen, betaalherinneringen en abonnementsbeheer.
 • Je kunt het via Zapier koppelen aan diverse systemen.

Een online leeromgeving creëren met Huddle

Een online leeromgeving is hét middel om jouw klanten een online training aan te bieden. Alle informatie is voor hen gebundeld in één account. Huddle biedt deze software aan in combinatie met een online community, superhandig! Met Huddle bouw je aan structurele, (wederkerende) inkomsten die ook nog eens exponentieel groeien.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op de site van Huddle.

Webinar organiseren met Webinargeek

Wil jij als ondernemer je kennis en expertise delen of je nieuwe producten laten zien en verkopen? Dit wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan door middel van een webinar, en dat is niet zonder reden. Een webinar geven is een van de meest effectieve marketingtechnieken van deze tijd, maar kies dan wel voor de juiste webinarsoftware!

Er zijn tientallen webinarsystemen te vinden die je kunt gebruiken en ze zijn allemaal net iets anders. Prijzen verschillen, talen verschillen en het gebruik ervan verschilt. Zoek voor jezelf uit welk software bij jou past en waar jij je het prettigst bij voelt.

Voor een aantal klanten van ons maken wij gebruik van Webinargeek. Het is een Nederlandse tool waarmee je gemakkelijk een webinar in elkaar draait en je kunt er de online marketing rondom mee organiseren. De Nederlandse support is een voordeel en ze zijn de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Daarnaast heeft het een prettige interface en werkt het intuïtief. Je kunt het ook nog eens koppelen aan je e-mailmarketingsysteem!

Maar goede software is niet het enige wat telt! Lees onze tips waar je aan moet denken als je een webinar wil geven.

E-mailmarketing organiseren met Mailblue

Goede e-mailmarketing realiseer je niet door in vijf minuten snel een tekst die spontaan in je opkomt op digitaal papier te zetten. Ook gaat het hierbij niet alleen om het verzenden van je nieuwsbrief. Bij e-mailmarketing komt veel meer kijken. Als je dit optimaal wilt inzetten, dan ga je aan de slag met automatiseringen en funnels om online jouw business te laten groeien.

De perfecte tool hiervoor is wat ons betreft Mailblue. Met deze tool kun je je business voor een groot deel automatiseren en je e-mailmarketing naar een hoger niveau brengen. Ook hier weer Nederlandse support wat de communicatie lekker snel en makkelijk maakt.

Online afspraken plannen met Youcanbook.me

Grote kans dat jij als online ondernemer een drukke agenda hebt en je niet veel tijd wil kwijt zijn met het inplannen van afspraken. Hoe mooi zou het zijn als je hier flink tijd kan winnen?

Youcanbook.me is een online planningssysteem dat is ingericht om (potentiële) klanten een afspraak met jou te laten inboeken. De app is te synchroniseren met jouw online agenda en beschikbaarheid. Iedereen blijft op de hoogte van de afspraak door middel van automatisch verstuurde mails of een sms’je.

Wij maken zelf gebruik van Youcanbook.me als je een vrijblijvende afspraak wil inboeken met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Online overleggen met Zoom

Wanneer je een afspraak hebt en dit online wil doen, is videobellen een uitkomst. Op dit moment maken we meer dan ooit gebruik van tools om online met elkaar te kunnen vergaderen, brainstormen of gewoon even bij te kletsen met je collega’s (vergeet dat niet, is ook heel belangrijk!). Met Zoom loopt je videogesprek in ieder geval op rolletjes.

Via een link en een (gratis) account is iedereen snel aangesloten bij de meeting. Beschik je over een pro-account? Dan kun je onbeperkt een meeting hosten.

Is jouw huis even niet opgeruimd of ben je niet tevreden met je achtergrond tijdens het videobellen? Dan kun je zelfs een huiselijke en modern ingerichte achtergrond downloaden en plaatsen zodat die vieze sokken uit beeld blijven… 😉

Whatsappen op de computer

Tegenwoordig zitten we allemaal wel verweven in WhatsApp-groepen met collega’s. Uitgebreide verhalen typen via je telefoon naar je collega’s als je iets wilt overleggen is soms niet handig. Daarom is er een desktopversie gemaakt van WhatsApp. Werkt toch soms wat sneller en de letters zijn ook wat groter. Ook niet verkeerd voor de leesbrildragers onder ons ;-).

Overigens kun je ook WhatsApp Business inzetten voor jouw bedrijf.

Online samenwerken met Asana

Wij geven toe: online samenwerken is soms een uitdaging. Het is lastiger om van elkaar op de hoogte te blijven. Gelukkig maken wij gebruik van Asana, een supertool wat ons betreft.

Asana is onze projectmanagement tool, zonder zouden we met onze handen in het haar zitten. In Asana kun je alle verschillende projecten en taken aanmaken die je weer kunt toebedelen aan anderen. Zo vorm je als het ware to-do lijstjes (we love them!). Superfijn ook is dat we hier met al onze collega’s in dezelfde projecten kunnen werken. Zo kunnen we zien wie wat oppakt, en elkaar gemakkelijk elkaar nieuwe taken geven.

Flowcharts maken met Lucidchart

Een flowchart is een manier om een grafische invulling te geven aan een proces (ook wel stroomdiagram). Het kan gebruikt worden om werkinstructies visueel te maken voor je collega’s of om een proces te analyseren en te optimaliseren. Je kunt gebruik maken van diagrammen en gegevensvisualisaties. Ideaal om de hersenen van de mensen die visueel ingesteld zijn ook te stimuleren.

Wij gebruiken hiervoor de tool Lucidchart. Je kunt hiermee online grafieken, diagrammen en overzichten maken waar je u tegen zegt. Ideaal om een proces te beschrijven bijvoorbeeld.

Tools voor overtreffende posts

De wereld van social media… het is een grote wereld waar heel veel mogelijk is. We kunnen ons voorstellen dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Daarom delen we graag wat online tips met jou die je hopelijk verder brengen. 

 • Canva
  Canva maakt het mogelijk om heel makkelijk afbeeldingen te bewerken en communicatie uitingen zoals posters, headers, blogafbeeldingen, Facebookposts en uitnodigingen te ontwerpen. En het is ook nog eens gratis (als je niet de businessversie gebruikt)! Benieuwd naar hoe Canva in z’n werk gaat? Je leest het hier!
 • Wavve
  Wil je een stapje verder met jouw social media-accounts? Dan is Wavve wellicht iets voor jou. Met Wavve kun je bij audiofragmenten een bewegende geluidsbalk invoegen. Ziet er superfancy uit en geeft meteen meer dynamiek aan je post op Instagram of Facebook. Wij maken er sinds een paar maanden ook gebruik van. Benieuwd? Volg ons op Instagram!
 • YouTube converter
  Een handige manier om audiofragmenten te verzamelen vanuit bestaande video’s is via een YouTube-converter. Hiermee kun je de url van een video omzetten naar een mp3 bestand. Mega handig! Wij gebruiken meestal deze website: https://ytmp3.cc/en13/

Keeper: de online kluis voor wachtwoorden

Het beste kun je natuurlijk voor ieder account dat je online hebt een eigen, uniek, wachtwoord gebruiken. Dat is namelijk moeilijker te hacken. Toch blijft dat lastig. Als online ondernemer heb je namelijk vast tientallen accounts hebben aangemaakt. En om nou zoveel verschillende wachtwoorden ergens een plekje in je hoofd te geven… dat is niet te doen. Zeker als je net als wij ook nog voor tientallen klanten belangrijke gegevens moet onthouden.

Wij gebruiken daarom Keeper. Een handige tool die al je wachtwoorden encrypted, veilig achter slot en grendel in een online kluis bewaart. Zo hoef je nooit meer op ‘wachtwoord vergeten’ te drukken. Superhandig!

Copy & paste met Copyclip

Ben je toch aan het kopiëren geslagen? Dit is echt zo’n tool waar je niet meer zonder kan zodra je hem één keer hebt gebruikt.

Copyclip geeft je de mogelijkheid om meerdere dingen tegelijkertijd de kopiëren. Hij slaat je gekopieerde items dan op in je klembord die zich door deze app nestelt in je menubalk. Zo kun je tientallen verschillende stukken tekst kopiëren. Dat scheelt een hoop klik werk!

 

Wij zijn ervan overtuigd dat deze tools je verder kunnen helpen bij het inrichten en verbeteren van jouw online business. We begrijpen het als dit allemaal veel informatie is, dus laat het lekker even bezinken. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Reageer

Verder lezen